Inloggen
Winkelmandje

UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-401

Welke lengte heeft u nodig?
/
U heeft 0 stuks nodig voor 0 euro incl. BTW
269,00
Zet op verlanglijstje
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden.
Reviews
Gebaseerd op 228 recensies
Toevoegen aan favorieten
 • 20 jaar Clean Air Optima®
 • Specialist in hoogwaardige "mobiele" luchtbehandelingssystemen
 • Effectieve producten - designed in Germany
 • Wereldwijd honderdduizenden tevreden gebruikers
 • Vakkundige advisering, snel contact
 • Online productadvies
 • 2 jaar garantie
 • Gratis retourneren binnen 30 dagen
UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-401
UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-401
269,00
 • Artikelomschrijving & specificaties
 • Documenten
 • Accessoires
 • Veel gestelde vragen
 • Reviews
 • Combinatie aanbiedingen
 • Blogs

Barcode

Artikelomschrijving


Luchtvervuiling in binnenruimtes: een internationaal gezondheidsprobleem!De kwaliteit van de binnenlucht die we inademen, is bepalend voor onze gezondheid en welbevinden. Hoe minder stof, allergenen, micro-organismen en chemische verontreinigingen we inademen, hoe geringer het gevaar ziek te worden.

Zoals aangetoond door onderzoeken van de toonaangevende instellingen WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) en EPA (Environmental Protection Agency - het Amerikaanse agentschap voor milieubescherming) is de binnenlucht in ons woon- werk- en mobiliteitsbereik door biologische en chemische belasting vaak 2 tot 5 en zelfs tot 100 keer meer vervuild dan de lucht buiten!

Het probleem wordt versterkt door de moderne wijze van energiezuinig bouwen. Onvoldoende ventilatie veroorzaakt hierdoor vaak ongestoorde uitbreiding in onze binnenruimtes met bacteriën, virussen, huisstofmijt, schimmel, fijnstof en pollen.

Gezien de toenemende belasting door fijnstof en schadelijke stoffen is zuivere binnenlucht niet meer vanzelfsprekend. De kwaliteit van de ademlucht is in de afgelopen jaren duidelijk slechter geworden. Overal in onze binnenruimtes kunnen zich bacteriën, virussen, huisstofmijt, schimmel, fijnstof en pollen ongestoord uitbreiden.

Reden genoeg om alle aandacht te schenken aan de kwaliteit van de binnenlucht!

UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-401


Geschikt voor kleine en grote ruimtes tot 60m² / 150m³ / 645ft²
Luchtreinigers, huishoudelijke luchtreinigers, luchtreiniging, luchtreiniger voor thuis, elektronische luchtreinigers, luchtreiniger voor allergieën, HEPA-luchtreinigers, luchtreiniger met filter, luchtreiniger met afstandsbediening, draagbare luchtreinigers, luchtreiniger met automatische uitschakeling, luchtreiniger met LED-verlichting, luchtreiniger met geavanceerde technologie, luchtreiniger met ionisator, luchtreiniger met UV-C-licht, luchtreiniger met ozon

Gezondheid begint met zuivere lucht!

De unieke viervoudige filtertechniek van de Clean Air Optima® UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-401 zuivert de binnenlucht van praktisch alle ongewenste stoffen en geuren zoals:

• Stof/fijnstof
• Vogelstof
• Bacteriën en virussen
• Sigaretten/tabaksrook
• Geuren
• Gassen
• Fijne deeltjes (PM2.5)
• TVOC's
• Haren en schilfers
• Huisstofmijt
• Schimmelsporen
• Pollen

Door het slanke torenmodel en de neutrale kleurstelling is de Clean Air Optima® UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-401 in elk woon- en zakelijk interieur inzetbaar.

De luchtreiniger CA-401 beschikt over een keuze programma: volledig geluidloze luchtreiniging zonder ventilator of zeer krachtige luchtreiniging met ingeschakelde geluidsarme ventilator.


Luchtreinigers, huishoudelijke luchtreinigers, luchtreiniging, luchtreiniger voor thuis, elektronische luchtreinigers, luchtreiniger voor allergieën, HEPA-luchtreinigers, luchtreiniger met filter, luchtreiniger met afstandsbediening, draagbare luchtreinigers, luchtreiniger met automatische uitschakeling, luchtreiniger met LED-verlichting, luchtreiniger met geavanceerde technologie, luchtreiniger met ionisator, luchtreiniger met UV-C-licht, luchtreiniger met ozon

Effectieve luchtreiniging in vijf stappen:

1. Aanzuiging
Aanzuigen van de verontreinigde binnenlucht zonder of door de geluidsarme, krachtige ventilator.

2. UV-C lamp
Het ultraviolette licht van de lamp (UV-C straling) met een golflente van 254 nm doodt gezondheidsschadelijke micro-organismen zoals: kiemen, virussen, schimmels (schimmelsporen) en bacteriën. Bovendien worden micro-organismen die zich in het apparaat verzameld hebben vernietigd.

3. Elektrostatisch filter
Door het bijzondere elektrostatisch filtersysteem is de UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-401 in staat, zonder ventilator de lucht naar het apparaat toe te voeren en hierdoor geruisloos te zuiveren. In het apparaat wordt elektrostatische energie opgebouwd, de lucht, stof- en de vuildeeltjes in de lucht komen onder spanning te staan en worden hierdoor, als door een magneet, naar de geaarde stofverzamelende lamellen van het elektrostatisch filter getrokken. De vuildeeltjes hechten zich aan de roestvrij stalen lamellen van dit filter. De lucht verliest zijn spanning en stroomt door. Hierdoor kan de luchtreiniger zonder ventilator voor het aanzuigen de lucht zuiveren.

De combinatie van elektrostatisch filter met plasma technologie bindt zweefstoffen tot een deeltjesgrootte van 0,01 micron zoals fijnstof, pollen en alle soorten zweefstoffen. De elektrostatisch geladen stofcollector lamellen vangen als een magneet zwevende deeltjes en schadelijke stoffen uit de lucht.

4. Ionisatie
Ionisator voor de productie van negatieve ionen voor het reinigen van de binnenlucht. Negatieve ionen hangen zich aan stofdeeltjes, micro-organismen en andere ongewenste stoffen in de lucht en verbinden deze met elkaar. De deeltjes worden op deze wijze zwaarder dan de lucht en vallen neer of worden door de luchtreiniger uit de lucht gefilterd.

5. Gereinigde lucht
Schone, gezonde ademlucht stroomt in de binnenruimte.

Luchtreinigers, huishoudelijke luchtreinigers, luchtreiniging, luchtreiniger voor thuis, elektronische luchtreinigers, luchtreiniger voor allergieën, HEPA-luchtreinigers, luchtreiniger met filter, luchtreiniger met afstandsbediening, draagbare luchtreinigers, luchtreiniger met automatische uitschakeling, luchtreiniger met LED-verlichting, luchtreiniger met geavanceerde technologie, luchtreiniger met ionisator, luchtreiniger met UV-C-licht, luchtreiniger met ozonEenvoudige bediening via het bedienpaneel

Het overzichtelijke bedienpaneel op de bovenzijde van het apparaat is voorzien van vijf tiptoetsen voor het eenvoudig selecteren van de gewenste instellingen. Daarnaast is de luchtreiniger CA-401 ook voorzien van een afstandbediening.

Instelmogelijkheden van de luchtreiniger CA-401:
• In- en uitschakelen
• UV-C-lamp (in- en uitschakelbaar)
• Ionisator instelbaar in drie snelheden (High-Med-Low)
• Ventilator (in- en uitschakelbaar)
• Timer voor uitschakelmoment (1-7 uur)

Gebruik en onderhoud

Reiniging elektrostatisch filter

Reiniging elektrostatisch filter
Het elektrostatisch filter is uitgevoerd met roestvrijstalen (RVS) stofcollectoren. Schakel het apparaat eerst uit en trek dan de stekker uit het stopcontact. Wacht een paar minuten. Trek daarna het elektrostatisch filter bovenuit het apparaat. Reinig de roestvrijstalen (RVS) stofcollectoren met een zachte, licht vochtige doek waarop eventueel een beetje afwasmiddel is aangebracht. Filter droog terugplaatsen! Bij normaal continu bedrijf (24h/dag) adviseren wij het elektrostatisch filter 2x per week te reinigen.

Reiniging van de ionisatierails
De Clean Air Optima® UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-401 beschikt over een reinigingsmechanisme voor het afschrapen van de beide driehoekig getande ionisatierails. Dit afschrapen vindt plaats bij het uit het apparaat nemen en weer terugplaatsen van het elektrostatisch filter door de beide schrapers die zich onderaan het filter bevinden. Onder normale omstandigheden adviseren wij de ionisatierails tweemaal per week te reinigen. Trek voor het doorvoeren van deze reiniging het elektrostatisch filter 4-5 maal achterelkaar uit het apparaat en plaats het filter weer terug.

Géén vervangfilters nodig!
Door de eenvoudige filterreiniging geen dure vervangfilters nodig = kostenbesparend in gebruik!

Vervangen UV-C lamp

De UV-C lamp van de Clean Air Optima® UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-401 heeft een levensduur van 8.000 bedrijfsuren = 1 jaar 24/7 bedrijf.


Documenten

Specificaties

Geschikt voor ruimtes tot:60m² / 150m³ / 645ft²
Filtertechnologiën:UV-C LED Lamp, elektrostatisch filter, ionisator
CADR waarde:n.v.t.
PM2.5 sensor:Nee
Automatische programma's:Nee
Timer:Uitschakelmoment (1-7 uur)
SMART bediening via de Clean Air Optima® App:Nee
Ventilatorcapaciteit:capaciteit tot 50m³/h
Ionisator capaciteit:>2.000.000 negatieve ionen / cm³
Actief zuurstof:< 0,05 ppm
Stroomspanning:AC 220V - 240V / 50Hz
Stroomverbruik:max. 25 Watt
Filter vervanging:UV-C Lamp na 12 maanden vervangen
Afmetingen:76 x 20 x 27 cm
Gewicht:4,35 Kg
Geluidsniveau:Geluidloos zonder ventilator. Met ventilator < 35dB(A)
Kleur:Donkergrijs met lichtgrijs rooster
Afstandsbediening:Ja
CategorieLuchtreinigers

Accessoires

UV-C Lamp CA-401

UV-C Lamp CA-401

Direct leverbaar
19,90

Reviews

4.7/5 228 reviews
Geplaatst op 09-09-2023

Goede Aankoop!! Goede prijs!! De UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-401 is zeer stil en zuivert de lucht in huis zeer snel. Ik heb er twee gekocht en geen spijt van. Ook het bedrijf Clean Air Optima is goed in de afhandeling en communicatie, echt de 5 sterren waard.

Geplaatst op 16-10-2022

Je possède cet appareil depuis trois ans et tout fonctionne parfaitement.En ces temps de covid,il est plus que nécessaire lorsque je rentre chez moi avec la la lampe uv

Geplaatst op 29-09-2022

I bought UV Plasma Ionic Air Purifier CA-401 couple years ago. This ionizer became so popular at my house that I have just bought one more to prevent fights for having it in one's or another's room. Eventually i will get more for each room. easy to clean, silent, the air quality improved dramatically. I will recommend this one to everybody. Excellent device.

Geplaatst op 28-08-2022

Betaalbaar, Snel geleverd, besteld op aanraden van kritische vriend die eerder zelf bestelde en naar volle tevredenheid gebruikt. In hoogste stand enigszins luidruchtig maar niet heel storend. prijs kwaliteit echt uitstekend.

Geplaatst op 12-07-2022

Unsere Einsatzgeräte haben wir bereits seit über 2 Jahren im Betrieb, aber unsere damals gestellte Bewertung finden wir niergends wieder. In diessem Zusammenhang weise ich noch mal darauf hin, daß unsere damalige Anfrage bis heute nicht beantwortet wurde. Trotz allem setzen wir 5 von 5 Sterne für diese Geräte ein, da es gerade jetzt bei den hohen Außentemperaturen und den gegebenen Sparmaßnahmen es von Vorteil ist, diese Geräte mit ihren vorhandenen Lüftern (15 Watt) absolut ausreichend für ein Wohlbeinden in dem jeweiligen Raum bedeutet, normale Lüfter haben 500 und mehr Watt Stromverbrauch !

Meer reviews tonen

Schrijf een review

Aantal sterren
     
   
  Plaats review

Stel een vraag over dit artikel

         
A guarantee for healthy indoor air quality

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen