Inloggen
Winkelmandje

HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-506

Welke lengte heeft u nodig?
/
U heeft 0 stuks nodig voor 0 euro incl. BTW
169,00
Zet op verlanglijstje
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden.
Reviews
Gebaseerd op 260 recensies
Toevoegen aan favorieten
 • 20 jaar Clean Air Optima®
 • Specialist in hoogwaardige "mobiele" luchtbehandelingssystemen
 • Effectieve producten - designed in Germany
 • Wereldwijd honderdduizenden tevreden gebruikers
 • Vakkundige advisering, snel contact
 • Online productadvies
 • 2 jaar garantie
 • Gratis retourneren binnen 30 dagen
HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-506
HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-506
169,00
 • Artikelomschrijving & specificaties
 • Documenten
 • Veel gestelde vragen
 • Reviews
 • Combinatie aanbiedingen
 • Gerelateerde artikelen
 • Blogs

Barcode

Artikelomschrijving


Luchtvervuiling in binnenruimtes: een internationaal gezondheidsprobleem!De kwaliteit van de binnenlucht die we inademen, is bepalend voor onze gezondheid en welbevinden. Hoe minder stof, allergenen, micro-organismen en chemische verontreinigingen we inademen, hoe geringer het gevaar ziek te worden.

Zoals aangetoond door onderzoeken van de toonaangevende instellingen WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) en EPA (Environmental Protection Agency - het Amerikaanse agentschap voor milieubescherming) is de binnenlucht in ons woon- werk- en mobiliteitsbereik door biologische en chemische belasting vaak 2 tot 5 en zelfs tot 100 keer meer vervuild dan de lucht buiten!

Het probleem wordt versterkt door de moderne wijze van energiezuinig bouwen. Onvoldoende ventilatie veroorzaakt hierdoor vaak ongestoorde uitbreiding in onze binnenruimtes met bacteriën, virussen, huisstofmijt, schimmel, fijnstof en pollen.

Gezien de toenemende belasting door fijnstof en schadelijke stoffen is zuivere binnenlucht niet meer vanzelfsprekend. De kwaliteit van de ademlucht is in de afgelopen jaren duidelijk slechter geworden. Overal in onze binnenruimtes kunnen zich bacteriën, virussen, huisstofmijt, schimmel, fijnstof en pollen ongestoord uitbreiden.

Reden genoeg om alle aandacht te schenken aan de kwaliteit van de binnenlucht!

HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-506


Geschikt voor kleine en grootte ruimtes tot 60m² / 150m³ / 645ft²
Luchtreinigers, huishoudelijke luchtreinigers, luchtreiniging, luchtreiniger voor thuis, elektronische luchtreinigers, luchtreiniger voor allergieën, HEPA-luchtreinigers, luchtreiniger met filter, luchtreiniger met afstandsbediening, draagbare luchtreinigers, luchtreiniger met automatische uitschakeling, luchtreiniger met LED-verlichting, luchtreiniger met geavanceerde technologie, luchtreiniger met ionisator, luchtreiniger met UV-C-licht, luchtreiniger met ozon

Gezondheid begint met zuivere lucht!

De HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-506 beschikt over krachtige filters met een breed werkingsspectrum tegen deeltjes, moleculen, gasvormige schadelijke stoffen en geuren. Door de toepassing van zes moderne filtertechnologien, realiseert de luchtreiniger CA-506 zuivere, frisse ademlucht en biedt bescherming tegen:

• Stof/fijnstof
• Vogelstof
• Bacteriën en virussen
• Sigaretten/tabaksrook
• Geuren
• Gassen
• Fijne deeltjes (PM2.5)
• TVOC's
• Haren en schilfers
• Huisstofmijt
• Schimmelsporen
• Pollen

Door het slanke torenmodel, de neutrale kleurstelling en de ultrastille werking is de Clean Air Optima® HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-506 in elk interieur inzetbaar. Het brede en effectieve filterspectrum maakt de luchtreiniger CA-506 bijzonder geschikt voor mensen met astma, bronchitis, COPD, allergieën en personen met een zwak immuunsysteem.Luchtreinigers, huishoudelijke luchtreinigers, luchtreiniging, luchtreiniger voor thuis, elektronische luchtreinigers, luchtreiniger voor allergieën, HEPA-luchtreinigers, luchtreiniger met filter, luchtreiniger met afstandsbediening, draagbare luchtreinigers, luchtreiniger met automatische uitschakeling, luchtreiniger met LED-verlichting, luchtreiniger met geavanceerde technologie, luchtreiniger met ionisator, luchtreiniger met UV-C-licht, luchtreiniger met ozon

Effectieve luchtreiniging in zeven stappen:


1. Aanzuiging
Aanzuigen van de verontreinigde binnenlucht door de geluidsarme, krachtige ventilator.
2. Voorfilter / Actief Koolstoffilter
Het voorfilter vangt grotere stofdeeltjes en andere schadelijke stoffen, zoals haren en huidschilfers op. Het actief koolstoffilter filtert effectief gassen, chemicaliën, sigarettenrook, vluchtige organische stoffen (VOC) en geuren zoals huisdier- , schimmel- , keuken- en verfgeuren uit de binnenlucht.
3. TRUE HEPA (H13) filter
Zuivert 99,97% van alle zweefstoffen tot 0,3 micrometer (0,3 µm) uit de lucht: Het HEPA filter is het meest effectieve luchtfilter voor het verwijderen van (fijn)stof, allergenen en andere vaste deeltjes.
4. Tio2 fotokatalytisch filter
Dit filter kan chemicaliën, bacteriën en geuren effectief reduceren. Het fotokatalytisch filter functioneert in combinatie met de UV-C lamp, waardoor een bijzonder krachtige bacteriën en virus dodende werking ontstaat.
5. UV-C lamp
Het ultraviolette licht van de lamp (UV-C straling) met een golflente van 254nm doodt gezondheidsschadelijke micro-organismen zoals: kiemen, virussen, schimmels (schimmelsporen) en bacteriën. Bovendien worden micro-organismen die zich in het apparaat verzameld hebben vernietigd.
6. Ozonvrije ionisator
Negatieve ionen hangen zich aan stofdeeltjes, micro-organismen en andere ongewenste stoffen in de lucht en verbinden deze met elkaar. De deeltjes worden op deze wijze zwaarder dan de lucht en vallen neer of worden door de luchtreiniger uit de lucht gefilterd.
7. Gereinigde lucht
Schone, gezonde ademlucht stroomt bovenuit de luchtreiniger de binnenruimte in.Luchtreinigers, huishoudelijke luchtreinigers, luchtreiniging, luchtreiniger voor thuis, elektronische luchtreinigers, luchtreiniger voor allergieën, HEPA-luchtreinigers, luchtreiniger met filter, luchtreiniger met afstandsbediening, draagbare luchtreinigers, luchtreiniger met automatische uitschakeling, luchtreiniger met LED-verlichting, luchtreiniger met geavanceerde technologie, luchtreiniger met ionisator, luchtreiniger met UV-C-licht, luchtreiniger met ozon

Effectiviteit Clean Air Optima® luchtreinigers met CADR certificering

Het in leverancieronafhankelijk laboratoriumtests bepaalde criterium voor effectiviteit Clean Air Delivery Rate (CADR) brengt de beide Clean Air Optima® luchtreinigers CA-506 en CA-508 aan de top bij systemen voor het verbeteren van de binnenluchtkwaliteit. Het hoogeffectieve filtersysteem van beide apparaten zuivert micro - fijne deeltjes tot 0,3 micrometer (0,3 µm) uit de lucht met 99,97% rendement.

De CADR waarde geeft aan met welk resultaat de luchtreiniger deeltjes zoals rook, stof -en pollen uit de binnenlucht filtert. Dit wordt gemeten door onafhankelijke instanties in standaard ruimtes tot 20,4m² en de gemeten waarden liggen daarbij tussen 10 en 450 kubieke voet deeltjesvrije lucht per minuut.

De CADR waarde van de HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-506 bedraagt 220 M³ deeltjesvrije lucht/uur.

De Clean Air Optima® luchtreiniger CA-506 verzekert de gebruiker van gezonde, zuivere ademlucht in de binnenruimte.

Luchtreinigers, huishoudelijke luchtreinigers, luchtreiniging, luchtreiniger voor thuis, elektronische luchtreinigers, luchtreiniger voor allergieën, HEPA-luchtreinigers, luchtreiniger met filter, luchtreiniger met afstandsbediening, draagbare luchtreinigers, luchtreiniger met automatische uitschakeling, luchtreiniger met LED-verlichting, luchtreiniger met geavanceerde technologie, luchtreiniger met ionisator, luchtreiniger met UV-C-licht, luchtreiniger met ozon

Eenvoudige bediening via het bedienpaneel

Het overzichtelijke bedienpaneel op de bovenzijde van het apparaat is voorzien van vier tiptoetsen voor het eenvoudig selecteren van de gewenste instellingen.

Instelmogelijkheden van de luchtreiniger CA-506:
• In- en uitschakelen
• 5 instelbare snelheden
• Timerfunctie voor uitschakelmoment (1-8 uur)
• UV-C lamp (in- en uitschakelbaar)

Gebruik en onderhoud


Onderhoud en vervangen filters

Vervangen van filters
De Clean Air Optima® luchtreiniger CA-506 is uitgerust met een filter levensduurbewaking welke aangeeft wanneer filters vervangen moeten worden. Bij het vervangmoment geeft de luchtreiniger gedurende 30 seconden een geluidsignaal, waarna het HEPA RESET lampje in de display gaat branden. Vervang de filters volgens onderstaande instructies.

Afhankelijk van het gebruik heeft het HEPA filter een levensduur van ca. 6-8 maanden en het actiefkool voorfilter ca. 12 maanden. Filterreiniging: voor een optimaal effect de filters tussendoor maandelijks reinigen (zie handleiding luchtreiniger CA-506 hoofdstuk “Reiniging en onderhoud”). Tekenen van opgebruikte filters: toegenomen geluidsniveau, afgenomen luchtverplaatsing, verstopt filter en toegenomen aanwezigheid geurtjes. Wanneer het HEPA filter verandert van kleur, van wit naar grijs of zwart dan moet het filter worden vervangen door een nieuw filter. Als het HEPA filter wit blijft hoeft het NIET vervangen te worden.

1. Schakel het apparaat uit en trek de stekker uit het stopcontact.
2. Druk op de ontgrendelknop en verwijder de achterkap uit het apparaat.
3. Verwijder het gebruikte actiefkool voorfilter uit de achterkap.
4. Verwijder het gebruikte HEPA filter uit de luchtreiniger.
5. Haal de nieuwe filters uit de verpakking en het plastic.
6. Plaats het HEPA filter in de luchtreiniger (let op de pijl op het filter voor de juiste installatierichting).
7. Plaats het actiefkool filter in de achterkap.
8. Plaats de achterkap terug en druk deze voorzichtig aan, tot u een klik hoort.

Start de luchtreiniger opnieuw door te resetten: steek hiervoor na vervanging van de filters een puntig voorwerp (bijv. een penpunt of paperclip), gedurende circa 10 seconden in het gaatje in het HEPA RESET gebied op het bedieningspaneel.

Vervangen UV-C lamp

De UV-C lamp van de Clean Air Optima® HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-506 heeft een levensduur van 8000 bedrijfsuren = 1 jaar 24/7 bedrijf.

De Clean Air Optima® luchtreiniger CA-506 is uitgerust met een UV-C lamp levensduurbewaking welke aangeeft wanneer de UV-C -lamp vervangen moet worden. Bij het vervangmoment geeft de luchtreiniger gedurende 30 seconden een geluidsignaal, waarna het "UV LED" lampje in de display gaat knipperen. Vervang de UV-C lamp volgens de instructies in de handleiding.
Start de luchtreiniger opnieuw door het levensduurbewakingssysteem voor de UV-C lamp te resetten: Druk hiervoor op de UV knop op het bedieningspaneel en houdt deze gedurende 30 seconden ingedrukt.


Documenten

Specificaties

Geschikt voor ruimtes tot:60m² / 150m³ / 645ft²
Filtertechnologiën:Voorfilter, TRUE HEPA (H13) filter, Tio2 fotokatalytisch filter, actief koolstoffilters, UV-C LED Lamp, ionisator
CADR waarde:220 M³ deeltjesvrije lucht/uur
PM2.5 sensor:Nee
Automatische programma's:Nee
Timer:Uitschakelmoment (1-8 uur)
SMART bediening via de Clean Air Optima® App:Nee
Ventilatorcapaciteit:capaciteit tot 220m³/h
Ionisator capaciteit:> 6.000.000 negatieve ionen / cm³
Actief zuurstof:Ozonvrij DIN EN 60335-2-65
Stroomspanning:AC 220V - 240V / 50Hz
Stroomverbruik:max. 48 Watt
Filter vervanging:TRUE HEPA filter na 6-8 maanden vervangen. Actief koolstof voorfilter na 12 maanden vervangen. UV-C Lamp na 12 maanden vervangen.
Afmetingen:25 x 17 x 55 cm
Gewicht:5kg
Geluidsniveau:15dB(A) Stille modus 1 / 20dB(A) Laag 2 / 32dB(A) Medium 3 / 46dB(A) Hoog 4 / 60dB(A) Turbo 5
Kleur:Donkergrijs / Zilver
Afstandsbediening:Nee
CategorieLuchtreinigers

Reviews

4.8/5 260 reviews
Geplaatst op 12-01-2023

j utile les purificateurs CA-506 et CA-508 dans un cadre professionnel et j en suis très content.

Geplaatst op 10-12-2022

Very satisfied with the product. If I close it for a couple of days I could see immediately the difference in the level of dust in the house. Recommended!

Geplaatst op 03-12-2022

Reçu très rapidement je suis satisfaite de mon achat, j'attends de voir l'utilisation à la longue afin d'en voir les effets bénéfiques.

Geplaatst op 06-11-2022

The HEPA UV ionizer air purifier CA-506 works really good to clean the air. The air smells very fresh. It is easy to use and very quiet.

Geplaatst op 29-08-2022

Steht im Raucherzimmer. Wirklich sehr leise und effizient, bin sehr zufrieden.

Meer reviews tonen

Schrijf een review

Aantal sterren
     
   
  Plaats review

Stel een vraag over dit artikel

         
A guarantee for healthy indoor air quality

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen