Info en werkingNegatieve ionen zijn de vitaminen van de lucht.

Waarom voelen mensen zich in het bos, in de bergen of bij watervallen aanwijsbaar beter dan in hun eigen huis of op de werkplek?
De reden is niet alleen de mooiere omgeving, nee, het is veel meer het wezenlijk hogere aantal aan negatieve luchtionen die de mens zo dringend nodig heeft en die in gesloten ruimtes door synthetische oppervlakten en zwevende deeltjes in de lucht, permanent afgebroken worden. In het ergste geval worden alle vitaminen in de lucht verwijderd.

We willen u graag de grondbeginselen van ionisatie luchtreiniging verduidelijken. We willen u laten zien wat een ieder kan doen om de lucht, ons belangrijkste levensmiddel, in een goede kwaliteit te brengen en te behouden en daarmee een actieve bijdrage kan leveren aan uw persoonlijk welbevinden.

Clean Air Optima staat sinds jaren garant voor kwalitatief hoogwaardige luchtreinigers die zo goed als geen onderhoud vragen, energiebesparend zijn en voor een ieder te veroorloven zijn.

Onze Clean Air Optima (Plasma) ionisatie luchtreinigers presenteren zich op deze website overzichtelijk voor alle toepassingen. Ze zijn ontworpen voor verschillende ruimtes zoals woonhuis in de living en slaapkamer, kantoor, directie office, showroom, VIP room, vergader - en conferentieruimte, behandel ruimte, artsenpraktijk, verpleeghuizen, kinderdagverblijven, schoollokalen, training - en opleidingscentrum, restaurant, wellness room en voor gebruik in auto’s, vrachtwagens, caravans, campers, enz...

We hebben de belangrijkste informatie en technische feiten voor u samengevat.

Lucht ionisatie, een beproefd begrip in een nieuwe vormgeving.

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van luchtionisatie voor hun welzijn. Wanneer stof of geurtjes, pollen, mijten of bacteriën aanwezig zijn, door het ioniseren van de lucht en het elektronisch opladen, heeft u dit grotendeels zelf in de hand.

Door vocht bij een waterval of aan zee, UV-straling van de zon of door bliksemflitsen, de lucht in onze natuurlijke omgeving wordt constant geïoniseerd door de natuur. In gebieden met een natuurlijk hoge concentratie aan negatieve ionen (ionisatie), voelen we ons goed, versterkt ons welbevinden.

Intussen weten we dat zonder negatieve ionisatie van onze ademlucht, overleven van de mens niet mogelijk zou zijn, want geïoniseerde lucht is essentieel voor de zuurstofwisseling.

Maar hoe ziet de situatie in ons dagelijks leven er in de stad uit?

Het grootste deel van de dag brengen we door in gesloten ruimtes, thuis of op het werk. De statistieken van de luchtionen in de tabel laten duidelijk zien dat we ons in een natuurlijke omgeving beter voelen dan in een drukke / overvolle omgeving waarin het lichaam constant wordt blootgesteld aan de negatieve uitwerking van de milieubelasting.

Natuurlijke invloeden

Ionenconcentraties per cm3 Negatieve Ionen Positieve Ionen Totaal
Heldere berglucht200025004500
Gewone lucht150018003300
Vlak voor een storm75025003250
Na een storm25007503250
Typisch kantoorlucht150200350
Een gesloten voertuig50150200

Veel mensen hebben zich dit intussen gerealiseerd en zorgen voor een kunstmatige vorm van ionisatie van de (adem) lucht. Ze gebruiken onze Clean Air Optima (Plasma) ionisatie luchtreinigers in gesloten ruimtes om hun welbevinden te vergroten.

Stof in de ademlucht, onzichtbaar maar gevaarlijk!

Er bestaat een direct verband tussen het aantal stofdeeltjes en het aantal negatieve ionen in de lucht. Het principe is: hoe meer stof zich in de lucht bevindt, hoe minder negatieve ionen in diezelfde lucht. Kleine stofdeeltjes hopen zich op in de longen en behoren tot de top 10 van bedreigingen van de menselijke gezondheid.

Niet alleen vanwege de wettelijke standaard norm moeten we er alles aan doen om de luchtvervuiling te verminderen, maar ook voor ons eigen welbevinden. Het bewijs dat dit streven bereikt kan worden is door het gebruik van de Clean Air Optima (Plasma) ionisatie luchtreinigers.

Moderne toepassingen zoals Clean Air Optima (Plasma) ionisatie luchtreinigers zuiveren en reinigen effectief de (adem) lucht. Deze toepassingen gebruiken de lading tussen de positief geladen stofdeeltjes en de negatief geladen stofdeeltjes. De ionen “kleven “ de stof samen en vallen neer.

Geurtjes.

Er bestaat nog een bekend onderwerp wat betreft lucht, namelijk de geur. Of het nu de keuken, tabakslucht of bedorven geuren betreft, onze neus wordt continu blootgesteld aan deze geuren die ons gevoel van welzijn verstoren. Door het gebruik van onze Clean Air Optima (Plasma) ionisatie luchtreinigers, worden geurtjes verwijderd. (de moleculenstructuur wordt gekraakt).

Fijne stofdeeltjes / luchtvervuiling in drukke, overvolle ruimtes.

Fijne stofdeeltjes 10µm (PM 10) en kleiner, kunnen doordringen tot in de longen en een gevaar zijn voor onze gezondheid. Deze kleine deeltjes worden door het verkeer, verwarming, industrie, bouw, biologische materialen (pollen, bacteriën, mijten, virussen), geïmporteerde stof uit andere gebieden zoals (vliegtuig) uitlaatgassen en vulkaanuitbarstingen.

Het is niet alleen lichtzinnig maar zelfs strafbaar om het meest waardevolle levensmiddel te vernietigen, de (adem) lucht. Veel mensen in drukke en overvolle ruimtes lijden al aan astma en andere chronische ziekten aan de luchtwegen.

Allergieën

In het voorjaar worden miljoenen mensen geplaagd door allergieën, dit aantal neemt alleen maar toe. Het gebruik van onze Clean Air Optima (Plasma) ionisatie luchtreinigers tegen pollen en mijten heeft zich als zeer effectief bewezen.

Onderzoek heeft laten zien dat een hoge luchtionisatie de allergieën duidelijk kan laten reduceren.

Wat kan men doen?

Hoewel niemand lucht kan kopen of huren, het wordt continu door onze industriële samenleving belast en vervuild. Onze moderne Clean Air Optima (Plasma) ionisatie luchtreinigers geven een betrouwbare bescherming zonder enig nadelig bijeffect. Het wordt gebruikt in ziekenhuizen, woonruimtes, hotels, kantoren en schoollokalen. Haal uw eigen luchtkuuroord in huis of op kantoor.

Filterspectrum

Huistofmijt, huisstof en pollen

Allergenen in het binnenmilieu kunnen afkomstig zijn van o.a. huisstofmijten, dieren, schimmels en pollen.

Lees meer

Vogelstof

Bij kanaries, parkieten & Co kunnen vogelmijten tot allergische reacties leiden.

Lees meer

Bacteriën, Virussen

Deactiveren van luchtgedragen micro-organismes zoals bacteriën, virussen, schimmels en sporen.

Lees meer

Sigarettenrook

Hoogefficiënte systemen van Clean Air Optima elimineren tabaksrook.

Lees meer

Nare geuren

Geur kan in de leefomgeving hinder veroorzaken en brengt om die reden ook gezondheidsrisico's met zich mee.

Lees meer

Schadelijke gassen & fijnstof

Fijn stof is een verzamelnaam voor deeltjesvormige luchtverontreiniging die klein genoeg zijn om ingeademd te worden.

Lees meer

Daarom!

  • "Clean Air Optima" Nederlands merk!
  • 20 jaar online specialist in luchtbehandelingssystemen
  • Effectieve producten in hoogwaardige kwaliteit
  • Wereldwijd honderdduizenden tevreden gebruikers
  • Échte vakkundige advisering bel 074 - 2670 145 (09:00 tot 12:30)
  • Online product adviseur, klik hier
  • FAQ - Veelgestelde vragen. klik hier
  • Snel contact. klik hier
  • DIRECT offerte. klik hier
  • Ook in de winkel verkrijgbaar bij Media Markt, Expert, EP, enz... klik hier voor offline store locator