Luchtbevochtiger met ionisator CA-607B

Geschikt tot: 65m² / 160m³ / 699ft²

 • 3in1: lucht bevochtigen, reinigen en aromatiseren!
 • Koud en warm verneveling!
 • Ionisator 3.000.000/cm³!
 • UVC-lamp steriliseert de waternevel!
 • Energiezuinig - Topdesign!

€ 169,-

Incl 21% BTW

3,4Kg
Meer of diverse apparaten nodig? DIRECT offerte Ontvang direct uw maatwerk offerte!
Op voorraad Bestellen Nu besteld, morgen in huis
Luchtbevochtiger met ionisator CA-607B
Luchtbevochtiger met ionisator CA-607B
Luchtbevochtiger met ionisator CA-607B
Luchtbevochtiger met ionisator CA-607B
Luchtbevochtiger met ionisator CA-607B
Luchtbevochtiger met ionisator CA-607B
Luchtbevochtiger met ionisator CA-607B
Luchtbevochtiger met ionisator CA-607B
Luchtbevochtiger met ionisator CA-607B
Luchtbevochtiger met ionisator CA-607B
Luchtbevochtiger met ionisator CA-607B
Luchtbevochtiger met ionisator CA-607B
Luchtbevochtiger met ionisator CA-607B
Luchtbevochtiger met ionisator CA-607B
Luchtbevochtiger met ionisator CA-607B
Luchtbevochtiger met ionisator CA-607B
Luchtbevochtiger met ionisator CA-607B
Luchtbevochtiger met ionisator CA-607B

Reviews Referenties

4,7/5

bekijk alle 200 beoordelingen

Beoordeel dit product
Vandaag besteld morgen bezorgd!
Klantenservice
Contact
074 - 26 70 145
Productinformatie
Toepassing
Eigenschappen
Technische gegevens
Downloads
Gebruiksaanwijzing
Productinformatie

Ultrasoon luchtbevochtiger met ionisator, UVC-lamp en aromatherapie CA-607BUnieke luchtbevochtiger verenigt technologie, design en comfort:
* 3 in 1: ultrasoon luchtbevochtiging met UVC sterilisatie, ionisatie luchtreiniging en aromatherapie
* Topdesign – Designed in Germany
* Comfortabel door afstandbediening en eenvoudig onderhoud
* Luchtbevochtiger geschikt voor kleine en grotere ruimtes tot ca. 65m²/160m³
* Energiezuinig

Optimale luchtvochtigheid


De door medische specialisten aanbevolen optimale luchtvochtigheid ligt in het bereik van 40 tot 60% relatieve luchtvochtigheid. De mens ervaart de lucht in binnenruimtes met een luchtvochtigheid in dit bereik als aangenaam en optimaal bevochtigd. De luchtvochtigheidsgraad is hiermee ideaal voor de gezondheid van mens en dier en gelijktijdig worden meubels, houten vloeren, muziekinstrumenten, antiquiteiten, planten en veel meer waardevolle zaken in het interieur tegen uitdroging beschermd.

Ultrasoon luchtbevochtiger CA-607B met ionisator en UVC-lamp voor een gezond binnenklimaat!


Deze effectieve luchtbevochtiger met ionisator en UVC-lamp, koude en warme verneveling, regelt automatisch de optimale luchtvochtigheid en verbeterd de luchtkwaliteit in alle binnenruimtes tot ca. 65m²/160m³ waar mensen verblijven voor wonen, slapen, werken, recreatie etc.

Topdesign geschikt voor elk interieur – Designed in Germany


Omdat “Schoonheid het leven verrijkt” verrast de hoogwaardige ultrasoon luchtbevochtiger CA-607B met ionisator en UVC-lamp door het Lifestyle design dat oogstrelende lijnen combineert met hoge functionaliteit en effectiviteit als belangrijkste kenmerken van dit unieke ontwerp.

De beste eigenschappen van de Clean Air Optima® luchtbevochtiger CA-607B

Ultrasoon luchtbevochtiging met UVC sterilisatie


De ultrasoon techniek van de moderne Clean Air Optima® luchtbevochtiger CA-607B behoort tot de meest effectieve methoden voor automatische luchtbevochtiging in binnenruimtes. Ultrasoon water verneveling wordt uitgevoerd door een klein hoogfrequent trilplaatje (membraan) in het waterbassin. De hoogfrequentietechnologie van het membraan zorgt ervoor dat het water microfijn wordt omgezet in koude of warme nevel welke door een zachte ventilator luchtstroom voor sterilisatie van de nevel langs de UVC-lamp wordt geleid en vervolgens via de sproeiopening wordt afgegeven aan de omgevingslucht van de ruimte waar de bevochtiger staat opgesteld en daar direct verdampt. Bevochtiging met ultrasoon technologie is zeer geschikt voor toepassing in de woonkamer, keuken, slaapkamer, kinderkamer, hobbyruimte, seniorenwoning, kantoor, werkplekken, vergader- en conferentieruimtes, behandel- wacht- en verblijfruimtes, verpleeghuizen etc. etc.

Ionisatie luchtreiniging


De Clean Air Optima® ultrasoon luchtbevochtiger CA-607B beschikt over een ingebouwde ionisator die negatieve ionen produceert voor het reinigen van de binnenlucht en het verrijken van schrale binnenlucht met negatieve ionen waardoor de luchtkwaliteit verbeterd. Negatieve ionen hangen zich aan stofdeeltjes, micro-organismen en andere ongewenste stoffen in de lucht en verbinden deze met elkaar. De deeltjes worden op deze wijze zwaarder dan de lucht, vallen neer en worden zo door de ionisator uit de lucht gefilterd. Negatieve ionen ondersteunen ook de opbouw van energiereserves en de stofwisseling, de verbetering van de bloedsomloop en het immuunsysteem, de vermindering van symptomen bij allergieën astma en hoofdpijn, de versnelling van helingsprocessen en de afbouw van stress en slaapstoornissen.

FilterspectrumAromatherapie met essentiële oliën van Clean Air Optima®
Het gebruik van essentiële oliën wordt aromatherapie genoemd. Essentiële olie wordt ook wel etherische olie genoemd. Aromatherapie richt zich op het onderhouden en bevorderen van de gezondheid en het genezen van aandoeningen. Aromatherapie zorgt voor luchtzuiverende werking en neemt onaangename geuren weg. Ervaar door aromatherapie aangename ambiance in uw woonruimtes, waarin u zich prettig voelt en daardoor beter kunt ontspannen. Ons assortiment hoogwaardige Clean Air Optima® essentiële oliën vindt u in onze webshop onder Aromatherapie. De hoogwaardige essentiële oliën worden door de ultrasoon luchtbevochtiger CA-607B microfijn verneveld en zorgen voor een geurcompositie afgestemd op uw wensen.


Oorzaak en gevolgen van te droge lucht


Vooral in de periode waarin de verwarming gebruikt wordt daalt de relatieve luchtvochtigheid (Rv) vaak onder het voor woon- en werkvertrekken geadviseerde minimum van 40% Rv. Vooral in de winter ontstaat vaak te droge lucht in de ruimtes die we verwarmen. Want hoe kouder de binnenlucht is, des te minder vochtigheid de lucht op kan nemen. In de zomer kan te droge binnenlucht veroorzaakt worden tijdens hete zomerse dagen of door airco installaties die vaak voor langere perioden ingeschakeld moeten worden. Te lage luchtvochtigheid werkt negatief op het welbevinden van mensen en dieren en kan bij aanhoudende zeer droge binnenlucht ziekteverschijnselen van de ademhalingswegen veroorzaken. Ook voor meubels, parketvloeren, antiquiteiten en planten kan uitdroging zeer schadelijk zijn.

Voorkomen en reduceren van allergieklachten en huidproblemen


Allergeen huisstof zorgt met name in de droge tijd van het jaar voor stofwerveling in de binnenruimte. Jeukende ogen, geïrriteerde ademwegen en droge huid zijn de negatieve gevolgen van te droge binnenlucht. De ultrasoon luchtbevochtiger met ionisator en UVC-lamp CA-607B van Clean Air Optima® is geschikt voor gebruik in kleinere en grotere ruimtes tot 65m² / 160m³ en zorgt voor meer welbevinden. Droge huid wordt op een aangename wijze beschermd en verzorgt met voldoende vocht. Voldoende luchtvochtigheid reduceert stofwerveling. De ingebouwde ionisator reinigt de lucht en verbeterd hierdoor de kwaliteit van de binnenlucht. Mensen met allergie of huidproblemen kunnen door optimaal bevochtigde en gezonde ademlucht hun klachten verminderen, beter slapen en daardoor de leefkwaliteit verbeteren.

Gezond binnenklimaat in de baby- en kinderkamer


De juiste luchtvochtigheid en gezonde ademlucht in de woonkamer en slaapkamer beschermt baby’s en kinderen voor droge en jeukende huid, gebarsten lippen, keelpijn en vermindert voor hen de risico’s van allergeen huisstof.

De Clean Air Optima® ultrasoon luchtbevochtiger met ionisator en UVC-lamp CA-607B regelt automatisch de juiste luchtvochtigheidsgraad en verbeterd de luchtkwaliteit in uw binnenruimtes, vermindert gezondheidsklachten tengevolge van te droge lucht en beschermd waardevolle zaken in het interieur tegen uitdroging.
Toepassing

Toepassingsmogelijkheden


Door de effectieve ultrasoon bevochtiging met hoogfrequentietechnologie en UVC sterilisatie met warme of koude nevel, de luchtreiniging door de ingebouwde ionisator, aromatherapie, de geruisarme werking en zijn elegante design is de unieke Clean Air Optima® ultrasoon luchtbevochtiger met ionisator en UVC-lamp CA-607B geschikt voor plaatsing in elk interieur: woonkamer, keuken, slaapkamer, fitnessruimte, kantoor, showroom, vergader - en conferentieruimte, behandelruimte, artsenpraktijk, verpleeghuizen, kinderdagverblijven, peuterspeelzaal, schoollokalen, training - en opleidingscentrum, hotel, restaurant, wellness room, dierenverblijf, etc. etc.

Geschikt voor kleine en grotere ruimtes tot ca. 65m² / 160m³

De belangrijkste voordelen van de Clean Air Optima® ultrasoon luchtbevochtiger CA-607B:•   Bijzonder geschikt voor allergie en huidpatiënten en bij klachten van de ademhalingswegen
•   Ultrasoon luchtbevochtiging met koud of warm verneveling voor maximale capaciteit
•   UVC-Sterilisatie van het water tegen bacteriën en virussen
•   Aromatherapie voor een aangename ambiance
•   Bevochtiging capaciteit min. 120 ml/h - max. 480 ml/h

Programma instelling


•   Sleep
•   Auto
•   Baby
•   Health
Eigenschappen

Hygiënische en chemievrije bevochtiging


De Clean Air Optima® ultrasoon luchtbevochtiger CA-607B met UVC-lamp en ionisator werkt zonder chemische toevoegingen. Zich in het water bevindende schadelijke deeltjes, bacteriën en virussen worden grotendeels geëlimineerd door de hoogfrequente membraan trillingen. De UVC-lamp en het PTC verwarmingselement van deze innovatieve luchtbevochtiger zorgen voor een extra bijdrage aan het doden van bacteriën en virussen en voorkomt daardoor geurvorming van het water. De kwaliteit van de binnenlucht wordt extra verbeterd door de luchtzuiverende werking van de ionisator.

Comfortabel, veilig, economisch, eenvoudige bediening en makkelijk in onderhoud


De hoogwaardige Clean Air Optima® ultrasoon luchtbevochtiger CA-607B met UVC-lamp en ionisator beschikt over een afstandbediening en is handmatig instelbaar met de tiptoetsen. De instelling is duidelijk afleesbaar in het grote, mooi verlichte LCD display. Het geïntegreerde veiligheidssysteem met licht en geluidssignalering schakelt de bevochtiger uit bij lege tank. De bevochtigingsgraad wordt automatisch geregeld door de digitale hygrostaat en kan vrij gekozen worden tussen de 40 en 80% relatieve luchtvochtigheid. Het Clean Air Optima® Waterfilter W-01B zorgt voor het ontkalken, reinigen en verzachten van het water. Het Clean Air Optima® Zilver Ion SI-01 filter levert een extra bijdrage aan het doden van bacteriën en voorkomt geurvorming van het water.

Eenvoudige vulling van de grote watertank


Door de grote 5,5 liter watertank heeft de luchtbevochtiger CA-607B een bedrijfstijd van ca. 10 tot 12,5 uur.

De Clean Air Optima® ultrasoon luchtbevochtiger CA-607B met UVC-lamp en ionisator bestaat uit twee delen: het onderste deel met het waterbassin en het membraan en het afneembare bovendeel bestaande uit de 5,5 liter watertank.

De watertank kan eenvoudig en snel afgenomen worden voor het vullen met leidingwater onder de kraan.

De ultrasoon luchtbevochtiger Clean Air Optima® CA-607B is geschikt voor zowel particulier als professioneel gebruik.


Technische gegevens

Ultrasoon luchtbevochtiger met UVC-Lamp, ionisator en aromatherapie CA-607B


•   Geschikt voor kleine en grotere ruimtes tot ca. 65m² / 160m³
•   Ultrasoon waterverneveling voor warme of koude nevel
•   PTC verwarmingselement verwarmt het water tot ca. 65 graden, elimineert bacteriën,
     vermindert legionella risico
•   Capaciteit min. 120 ml/h - max.480 ml/h
•   Digitale hygrostaat meet de aanwezige en regelt de ingestelde vochtigheidsgraad
•   Relatieve luchtvochtigheid instelbaar tussen 40 en 80%
•   Watertank inhoud 5,5 liter
•   Sterilisatie van de neveluitstoot door UVC-lamp (UVC golflengte 254 nm)
•   Luchtreiniging door ingebouwde ionisator
•   Ionisator capaciteit > 3.000.000 negatieve ionen / cm³
•   Actief zuurstof < 0,05 ppm
•   Aromatherapie
•   Bijzonder geluidsarm < 25dB(A)
•   Afmetingen 23 x 15 x 37 cm hoog
•   Gewicht: 3,4 kg (leeg)
•   Kleur: Zwart
•   Energieverbruik slechts 25 Watt voor koude nevel - 105 Watt voor warme nevel
•   Stroomaansluiting 220 – 240V, 50 / 60Hz

Programma instelling


•   Sleep
•   Auto
•   Baby
•   Health

Comfort en veiligheid


•   Afstandbediening en handmatige bediening door tiptoetsen
•   Groot en duidelijk afleesbaar LCD display (Dimt – automatisch na enkele seconden)
•   12h uurs timer
•   Bevochtigingcapaciteit regelbaar met 3-snelheden
•   PTC watervoorverwarming
•   Waterfilter voor waterontharding
•   Filtervervang indicator: actief met signaal in de display
•   Zilver Ion filter tegen bacterievorming en slechte watergeur
•   Automatische uitschakeling en signaal bij leeg waterreservoir
•   TÜV, GS en CE getest

Garantie


•   2 jaar
Waterfilter W-01B
De Clean Air Optima® luchtbevochtiger CA-607B is uitgerust met een waterfilter dat zorgt voor het ontkalken, reinigen en verzachten van het leidingwater en daardoor kalkvorming en slecht geurend water voorkomt. Het waterfilter kan 2x per week gereinigd worden onder stromend leidingwater.
Bepalen van de waterhardheid met de in de verpakking meegeleverde teststrip


1. Dompel de bijgevoegde teststrip gedurende 1 seconde in een glas koud leidingwater.
2. Lees de waterhardheidsteststrip na één minuut af.
3. Raadpleeg de tabel om de verwachte gebruiksduur van het waterfilter W-01B te bepalen.
Om aan te geven dat het waterfilter W-01B moet worden vervangen, begint het controlelampje dubbel
nul van de luchtbevochtiger te knipperen na 400 bedrijfsuren.

Meer info: Gebruiksaanwijzing CA-607B


Zilver Ion filter SI-01
Het Zilver Ion filter elimineert bacteriën en virussen in het waterbassin van de luchtbevochtiger en kan 2x per week gereinigd worden onder stromend leidingwater en dient minimaal 1x per jaar vervangen te worden.

De combinatie van Waterfilter W-01B en Zilver Ion SI-01 filter zorgt voor optimale waterkwaliteit.

Meer informatie over filters en/of bestellen van filters vindt u in onze webshop onder: Accessoires.

Reinigen van de Transductor / PTC-verwarmingselement en Waterbassin


Downloads
Gebruiksaanwijzing

Gebruiksaanwijzing CA-607BAccessoires

Clean Air Optima® Reiniger & Ontkalker

Geschikt tot: CA-807/803 - CA-602/603/604/605/606/607
Clean Air Optima® Reiniger & Ontkalker

€ 14,90

Bestellen Meer info

Etherische olie Eucalyptus

Geschikt tot: AD-301/302/303 - CA-602/603/604/605/606/607
Etherische olie Eucalyptus

€ 12,90

Bestellen Meer info

Etherische olie Lavendel

Geschikt tot: AD-301/302/303 - CA-602/603/604/605/606/607
Etherische olie Lavendel

€ 12,90

Bestellen Meer info

Waterfilter W-01B

Geschikt tot: CA-606B - CA-607B
Waterfilter W-01B

€ 14,90

Bestellen Meer info

Wat vinden anderen van de Luchtbevochtiger met ionisator CA-607B

maandag 21 februari 2022
5 4 3 2 1
5 / 5
Ik doe uit principe nooit meer mee met reviews. Het apparaat doet wat doen moet. En zo hoort het ook!
dinsdag 15 februari 2022
5 4 3 2 1
5 / 5
Prima apparaat - Hype design - Geruisloos en heel gebruiksvriendelijk - Heel veel instellingsmogelijkheden - kortom : dit toestel is een absolute aanrader om de luchtvochtigheid in huis te regelen.
zondag 13 februari 2022
5 4 3 2 1
5 / 5
Duidelijke handleiding, simpele bediening en ziet er ook nog mooi uit. Doet prima, geruisloos, zijn werk.
woensdag 26 januari 2022
5 4 3 2 1
5 / 5
Prima apparaat. Bijna geruisloos. Gebruiksvriendelijk. Heel veel instellingsmogelijkheden, waarvan de gezondheidsmodus ons het meest aanspreekt. Handleiding zeer duidelijk.

Bent u tevreden over uw Clean Air Optima product?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf een review3/5
Verzenden

Effect: bevochtigen, ontvochtigen, aromatiseren

Luchtvochtigheid

De door medische specialisten aanbevolen optimale luchtvochtigheid ligt in het bereik van 40 tot 60% relatieve luchtvochtigheid.

Lees meer

Bevochtigen

Voor het ideale binnenklimaat is de luchtvochtigheid het meest bepalend.

Lees meer

Ontvochtigen

Is de lucht in binnenruimtes te vochtig dan kan de levenskwaliteit door schimmelsporen, allergenen en ademweg problemen sterk nadelig beïnvloedt worden.

Lees meer

Woningen

In een woning vinden allerlei activiteiten plaats die vocht produceren. Te veel vocht in huis is schadelijk voor uw huis en uw gezondheid. Een te droge lucht in woningen kan trouwens ook...

Lees meer

Kantoren

Een vochtige werkplek is niet goed, maar een te droge lucht is ook niet prettig om in te werken.

Lees meer

Aromatiseren

De aromatherapie is een geneeskunst die etherische oliën gericht ter bevordering van de gezondheid inzet.

Lees meer

Daarom!

 • "Clean Air Optima" Nederlands merk!
 • 20 jaar online specialist in luchtbehandelingssystemen
 • Effectieve producten in hoogwaardige kwaliteit
 • Wereldwijd honderdduizenden tevreden gebruikers
 • Échte vakkundige advisering bel 074 - 2670 145 (09:00 tot 12:30)
 • Online product adviseur, klik hier
 • FAQ - Veelgestelde vragen. klik hier
 • Snel contact. klik hier
 • DIRECT offerte. klik hier
 • Ook in de winkel verkrijgbaar bij Media Markt, Expert, EP, enz... klik hier voor offline store locator