HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-506

Geschikt tot: 60m² / 150m³ / 645ft²

 • Ultrastille luchtreiniger!
 • Filtercapaciteit tot 99,97%!
 • Digitaal bedieningspaneel!
 • Professionele luchtreiniger
 • 6 reinigingstechnieken
 • Ideaal voor de slaapkamer!

€ 189,-

Incl 21% BTW

6Kg
Meer of diverse apparaten nodig? DIRECT offerte Ontvang direct uw maatwerk offerte!
Op voorraad Bestellen Nu besteld, morgen in huis
HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-506
HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-506
HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-506
HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-506
HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-506
HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-506
HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-506
HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-506
HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-506
HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-506
HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-506
HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-506
HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-506
HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-506
HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-506
HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-506

Reviews Referenties

4,8/5

bekijk alle 260 beoordelingen

Beoordeel dit product
Vandaag besteld morgen bezorgd!
Klantenservice
Contact
074 - 26 70 145
Het hoge rendement van de Clean Air Optima luchtreinigers met HEPA-filter zorgt voor optimaal gefilterde en daardoor zuivere ademlucht
Het actieve kool-voorfilter filtert effectief gassen, chemicaliën, sigarettenrook, vluchtige organische stoffen (VOC) en geuren zoals
Voor effectieve luchtreiniging in ruimtes tot 60m² / 150m³
HEPA- technologie, actiefkool voorfilter, Tio2- fotokatalytisch filter, UVC en Ionisator
De Clean Air Optima® HEPA UV Ionisator luchtreiniger CA-506 filtert microfijne stof- en geurdeeltjes uit de binnenlucht
Dit perfecte hightech luchtreinigingsysteem CA-506 van Clean Air Optima is geschikt voor brede toepassing in
Ionisator
Geurdeeltjes worden geneutraliseerd en gebonden. Gezondheidschadende microfijne deeltjes uit de sigarettenrook inclusief nicotine worden door deze luchtreiniger uit de lucht gefilterd.
De ultrastille werking is de Clean Air Optima HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-506 in elk interieur inzetbaar.
Clean Air Optima CA-506: Hoogeffectief tegen tabaksrook / Sigarettenrook
Productinformatie
Toepassing
Eigenschappen
Technische gegevens
Downloads
Productinformatie

Clean Air Optima® AHAM / CADR gecertificeerd hightech luchtreinigingsysteem, CA-506 voor toepassing bij een veeleisend binnenklimaat


* Origineel TRUE HEPA PPT filter* Filtercapaciteit tot 99,97%
* Ozonvrij DIN EN 60335-2-65
* Ionisator capaciteit > 6.000.000 negatieve ionen / cm³
* Ultrastille luchtreiniger
* Energiezuinig
* Digitaal bedienpaneel
* Geschikt voor ruimtes tot 60m² / 150m³
* AHAM gecertificeerd voor ruimtes tot 20,4m²
* Maximale CADR waarde 131 cfm (stof)

Gezondheid begint met zuivere lucht


De kwaliteit van de binnenlucht, die wij inademen, bepaalt ons welbevinden. Hoe minder allergenen, micro-organismen en chemische verontreinigingen we inademen, hoe geringer het gevaar ziek te worden. Gezien de toenemende belasting door fijnstof en schadelijke stoffen is zuivere binnenlucht niet meer vanzelfsprekend. De kwaliteit van de ademlucht is in de afgelopen jaren duidelijk slechter geworden. Luchtvervuiling in binnenruimtes is een internationaal gezondheidsprobleem geworden. Overal in onze binnenruimtes kunnen zich bacteriën, virussen, huisstofmijt, schimmel, fijnstof en pollen ongestoord uitbreiden. Vele stoffen die bij het verwarmen en koken ontstaan, schadelijke stoffen uit bouwmaterialen, tapijten, meubels, huishoudchemicaliën en het bekende probleem tabaksrook kunnen de gezondheid bedreigen. Reden genoeg om alle aandacht te schenken aan de kwaliteit van de binnenlucht!

Hightech filtertechnologie maakt de ademhaling vrij en geeft “lucht”

De beide topmodellen CA-506 en CA-508 van Clean Air Optima® zijn AHAM / CADR gecertificeerde hoogeffectieve luchtreinigingsystemen en verbinden zes hightech filtertechnologieën met topdesign. De brede toepassingsmogelijkheden voor deze geavanceerde luchtreinigers omvatten de reductie van schadelijke stoffen in privé en professioneel benutte binnenruimtes alsook infectieafweer in gevoelige medisch benutte ruimtes zoals arts- en tandartspraktijken.

De hightech AHAM / CADR gecertificeerde Clean Air Optima® HEPA UV Ionisator luchtreiniger CA-506 en CA-508 zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in een veeleisend binnenklimaat zoals dat in een professionele omgeving vaak voorkomt. In een aan kritische waarden grenzend binnenklimaat kan in de meeste gevallen alleen een gecertificeerd luchtreinigingsysteem zoals dat van de CA-506 of CA-508 het gewenste en aantoonbare effect sorteren.

Hoogeffectief TRUE HEPA – Actief Koolstoffilter combinatie

Het HEPA-filter is een labyrint van submicroscopische fijne vezels. Deze filtertechnologie werd oorspronkelijk ontwikkeld voor zeer gevoelige gebieden in onderzoek, geneeskunde, ruimtevaart en elektronica.

Het HEPA-filter van de Clean Air Optima® HEPA UV Ionisator luchtreiniger CA-506 is gemaakt van versterkt, milieuvriendelijk papiermateriaal dat zo is gevouwen, dat een zeer groot effectief oppervlak van 0,75 m² ontstaat. Met een zo groot filteroppervlak is de luchtweerstand laag en de filtercapaciteit voor de microscopisch kleine zwevende stofdeeltjes, die in het filter vastgehouden worden, zeer hoog.
Aan de PPT (Pure Pet Treatment) coating is een antimicrobiële werkstof toegevoegd, om de groei van schimmel en geur veroorzakende bacteriën op het oppervlak van het filter te voorkomen.

Het hoge rendement van de Clean Air Optima® luchtreinigers met HEPA-filter zorgt voor optimaal gefilterde en daardoor zuivere ademlucht, meer gezondheid en welbevinden. Door het brede filterspectrum van onze HEPA luchtreinigers worden fijnstof, zweefstoffen en micro - fijne deeltjes uit de lucht gefilterd: tabaksrook, rook, stof, pollen, stuifmeel, huisstofmijt allergenen, huidschilfers en haren van huisdieren, schimmel, schimmelsporen en geuren. Clean Air Optima® HEPA - combinatiefilters kunnen daardoor tot bijna 100 procent van gezondheidbedreigende stoffen en allergieveroorzakers uit vervuilde binnenlucht zuiveren.

Het actieve kool-voorfilter filtert effectief gassen, chemicaliën, sigarettenrook, vluchtige organische stoffen (VOC) en geuren zoals huisdier-, schimmel-, keuken- en verfgeuren uit de binnenlucht. In het voorfilter worden grotere zweef- / stofdeeltjes en andere schadelijke bestanddelen vastgehouden.

Actieve kool is een speciaal behandelde koolstof die door adsorptie de eigenschap heeft allerlei stoffen aan zich te kunnen binden. Adsorptie is het proces waarbij een oplosbare stof door het Clean Air Optima® Actief Koolstoffilter uit de binnenlucht wordt gehaald door middel van een vaste stof. Voor dit soort adsorptie word actieve kool gebruikt. Deze actieve kool wordt op een speciale manier geproduceerd waardoor het een zeer groot intern oppervlakte heeft (ongeveer 500 - 1500 m2/g). Door de grote interne oppervlakte is actieve kool ideaal voor luchtreiniging door adsorptie.

De krachtige luchtreinigingssystemen CA-506 en CA-508 van Clean Air Optima® zorgen voor frisse en gezonde ademlucht. Deze apparaten zijn divers getest en door onafhankelijke instanties AHAM / CADR / CE gecertificeerd en bijzonder geschikt voor mensen met allergieën.

Effectieve toepassingen voor luchtreinigers met CADR waarde


Het kwaliteitscriterium Clean Air Delivery Rate ( CADR ) brengt de beide Clean Air Optima® luchtreinigers CA-506 en CA-508 aan de top bij systemen voor het verbeteren van de binnenluchtkwaliteit. Het hoogeffectieve filtersysteem van beide apparaten zuivert micro - fijne deeltjes tot 0,3 micrometer (0,3 µm) uit de lucht met 99,97% rendement - zonder uitstoot van ozon. (Een micrometer is gelijk aan 10-6 meter, oftewel 0,000 001 meter, een miljoenste deel van een meter, of een duizendste deel van een millimeter).

De CADR waarde geeft aan met welk resultaat de luchtreiniger drie soorten deeltjes, namelijk rook, stof -en pollen uit de binnenlucht filtert. Dit wordt gemeten in kubieke voet deeltjesvrije lucht per minuut.
CADR waarde HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-506 in ruimtes tot 20,4m²
: CADR : 112 voor sigarettenrook
CADR : 131 voor stof
CADR : 123 voor pollen

Om de CADR waarde te bepalen, wordt in leverancieronafhankelijk laboratoriumtests in een 11,5m² grote ruimte de filterprestatie voor elk van deze drie soorten deeltjes gemeten. De gemeten waarden liggen daarbij tussen 10 en 450 kubieke voet per minuut. Hoe hoger de CADR, hoe beter de filterprestatie en hoe sneller de lucht wordt gezuiverd van het betreffende deeltje.
Door het slanke design als torenmodel en de neutrale kleur is het unieke Clean Air Optima® luchtbehandelingssysteem CA-506 inpasbaar in elk interieur en geschikt voor optimale verbetering van de luchtkwaliteit in ruimtes tot 60m² / 150m³.

De HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-506 van Clean Air Optima® is een hightech product voor goede, zuivere, schone binnenlucht en zorgt voor een betere gezondheid en welzijn gedurende het hele jaar.

Waar precies kan de HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-506 van Clean Air Optima® ingezet worden

•   Voor CADR referentie in ruimtes tot 20,4m²
•   Voor effectieve luchtreiniging in ruimtes tot 60m² / 150m³
•   Overal in woonhuizen, woonboerderijen, vakantiewoningen
•   In horecagelegenheden in hotels en restaurants, de disco, kantines, bistro's, pubs, system- horeca, cafés,
     koffieshops, cafetaria’s of bars voor het elimineren van tabaksrook, irriterende keukengeuren
     en muffe lucht
•   In wellness-faciliteiten, sport-en fitnesscentra
•   In bedrijven waar gerookt wordt, printers of kopieerapparaten opgesteld zijn, in wachtruimtes en lounges,
     training- en lesruimtes of verkoopruimte
•   In grote bureauruimtes waar printers of kopieermachines zijn geïnstalleerd die de binnenlucht zwaar met
     tonerstof belasten
•   Tegen " Sick Building Syndrome " veroorzakende gifstoffen in de binnenruimte zoals formaldehyde in
     kantoorgebouwen en openbare gebouwen
•   In de praktijk- en behandelruimtes van artsen, tandartsen en fysiotherapeuten
•   In de sociale instellingen zoals ziekenhuizen, senioren woningen, verzorg- en verpleeginstellingen,
     kinderdagverblijven, crèches en scholen om de gezondheid van kinderen en medewerkers te beschermen
•   Alle andere werkplekken waar aërosolen en andere gezondheidbedreigende deeltjes en stoffen in de lucht
     komen. Zelfs in de kapsalon of nagelstudio wordt de vervuilde binnenlucht effectief gereinigd en verfrist

Productinformatie

Waarvoor staat HEPA?
HEPA is een afkorting van High Efficiency Particulate Air en betekent “hoog effectief gereinigde lucht”. Het HEPA filter behoort tot de meest hoogwaardige filters en is door de jaren heen steeds verder ontwikkeld om te voldoen aan steeds hogere eisen voor luchtkwaliteit in hightech toepassingen. Ook bij allergie voor luchtgedragen allergenen zoals huisstof kunnen HEPA-filters worden gebruikt. Het gebruik van HEPA-filters is verplicht bij het verwijderen van asbest.

Het echte Clean Air Optima® HEPA filter zuivert tot 99,97% van alle deeltjes van minstens 0,3 µm die door het filter gaan, uit de lucht. Deze micro- fijne deeltjes uit de categorie fijnstof worden internationaal aangeduid als Most Penetrating Particle Size (MPPS). Deeltjes in dit bereik zijn moeilijk te filteren: zowel kleinere als grotere deeltjes kunnen eenvoudiger uit de lucht gefilterd worden.

Wat betekend CADR?
CADR is de afkorting van Clean Air Delivery Rate. De Clean Air Delivery Rate (CADR) is de maat voor de luchtreiniging capaciteit van een luchtreiniger. Deze wordt door onafhankelijke laboratoriumtesten bepaalt.

De CADR waarde geeft aan met welk resultaat de luchtreiniger drie soorten deeltjes: rook, stof -en pollen op basis van de verschillende deeltjesgrootte en verschillende hoeveelheden uit de binnenlucht gefilterd worden. Hierdoor wordt een nauwkeurig beeld over de effectiviteit van de luchtreiniger verkregen.

Hoe hoger de CADR, hoe beter de filterprestatie en hoe sneller de lucht wordt gezuiverd van het betreffende deeltje. Dit wordt gemeten in kubieke voet deeltjesvrije lucht per minuut.

Wat is AHAM
AHAM (Association of Home Appliance Manufacturers) is een onafhankelijke organisatie, die leverancierstesten van huishoudelijke apparaten als luchtreinigers controleert. De AHAM, gevestigd in de USA biedt de gebruiker de zekerheid dat de Clean Air Delivery Rate (CADR) in overeenstemming is met ANSI / AHAM standaard AC-1, “Proces voor meting van de capaciteit van mobile luchtreinigers” en onafhankelijk is gecontroleerd.

Effectieve luchtreiniging in zeven stappen

Het brede filterspectrum van de HEPA UV Ionisator luchtreiniger CA-506


Schadelijke stoffen:
• (Fijn) stof
• Tonerstoffen
• Alle soorten zwevende deeltjes


Chemische substanties:
• Vluchtige Organische Verbindingen (VOCs)
• Formaldehyde

Geuren:
• Huisdieren
• Rottingsgeur
• Keukengeuren
• Verfgeuren


Allergenen:
• Schimmelsporen
• Huisdierschilfers (Katten, honden etc.)
• Huisstofmijtallergenen
• Pollen

Micro-organismen:
• Bacteriën
• Virussen

Algemeen:
• Binnenluchtverontreiniging
• Tabaksrook
• Smog en industriële luchtverontreiniging
• Uitlaatgassen van voertuigen en dieselroet


Effect van de HEPA UV Ionisator Luchtreiniger CA-506


Infectiegevaren door virussen en bacteriën laten zich door de geruisloze luchtreiniger CA-506 verminderen, allergie patiënten kunnen weer rustiger slapen, astma patiënten makkelijker ademen.
Passief- en actief rokers gaat het merkbaar beter. Sick-Building-Syndrom veroorzakend binnenruimtegif zoals formaldehyde en zelfs tabaksrook verliezen hun bedreiging voor de menselijke gezondheid.Clean Air Optima® - Coronavirus Prevention Concept™
CA-506 - Coronavirus Preventie Techniek:
UV-C + TiO2 + HEPA + Duo Ionisator + CADR 220m³/h.
Meer info
Toepassing

Filter Spectrum


De HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-506 beschikt over krachtige filters met breed werkingsspectrum voor, deeltes, moleculen, gasvormige schadelijke stoffen en geuren. Door de toepassing van zes moderne filtertechnologien, realiseert de HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-506 zuivere, frisse ademlucht en bied actieve bescherming tegen allergenen, (fijn)stof, pollen, bacteriën, virussen, schimmelsporen, dierharen, rookdeeltjes, sigaretten / tabaksrook en partikelvormige zweefstoffen. Op basis van dit brede werkingsspectrum is de Clean Air Optima® HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-506 voor zowel gezondheidbewuste personen, alsook voor personen met ademweg problemen geschikt.

Toepassingsvoorbeelden


Door het slanke torenmodel en de neutrale kleurstelling en de ultrastille werking is de Clean Air Optima® HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-506 in elk interieur inzetbaar: in de woon- en slaapkamer, kantoren, wacht- en verblijfruimtes, ruimtes waarin gerookt wordt, praktijk en behandelruimtes van artsen, tandartsen en fysiotherapeuten, kinderdagverblijven, schoollokalen, senioren woningen, verzorg- en verpleeginstellingen, sport - en fitnesscentrum, hotel- horeca- restaurant en wellnessruimte, bedrijfsruimtes, training- en lesruimtes, kantines, verkoopruimte en openbare gebouwen. Zelfs in de kapsalon of vingernagelstudio wordt belaste binnenlucht effectief gezuiverd en verfrist.

Bijzonder geschikt voor astma, bronchitis, COPD en MCS patiënten


Het brede en effectieve filterspectrum maakt de HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-506 van Clean Air Optima® bijzonder geschikt voor mensen met astma, bronchitis, COPD en MCS, hooikoorts, allergieën door fijnstof, huisstof, huisstofmijt, vogelstof of dierharen en personen met een zwak immuunsysteem.

Hoogeffectief tegen tabaksrook / Sigarettenrook


Meerdere onafhankelijke wetenschappelijke onderzoekingen tonen aan, dat door een enkele sigaret in gesloten ruimtes meer dan 2 liter rook ontwikkeld wordt. Slechts zo’n 20% wordt door de roker geïnhaleerd, de rest vermengt zich met de binnenlucht. Het aandeel kankerverwekkende stoffen is bij deze zogenaamde “bijstroom rook” tot 130 maal hoger. Rook bestaat uit miljoenen microfijne deeltjes, die nog kleiner zijn dan bacteriën. Het hoogefficiënte luchtzuivering systeem van de Clean Air Optima® HEPA UV Ionisator luchtreiniger CA-506 is geschikt om de binnenlucht van tabakrook en sigarettenwalm te bevrijden. Daardoor wordt het binnenklimaat na effectieve behandeltijd fris en rookvrij. Geurdeeltjes worden geneutraliseerd en gebonden. Gezondheidschadende microfijne deeltjes uit de sigarettenrook inclusief nicotine worden door deze luchtreiniger uit de lucht gefilterd.

Huisdier- en hobbydier allergie


Kleindieren en hobbydieren hebben in veel huishoudens hun “thuis”gevonden. Medici hanteren allergenen van huisdieren onder het vakbegrip inhalatieallergenen. Meest voorkomende dierhaar allergie is de kattenhaar allergie, gevolgd door hondenhaar allergie. Allergieën kunnen ook door andere huisdieren of door hobbydieren veroorzaakt worden. Voorbeelden zijn hamster, paardenhaar, veren en stof van vogels, vooral van papagaaien. Bij kanaries, parkieten & Co kunnen vogelmijten tot allergische reacties leiden. Een duivenmelkerlong is een allergische reactie van longweefsel door contact met duivenstof. Naarmate meer duivenstof wordt ingeademd, des te sterker is de reactie van het lichaam.

De Clean Air Optima® HEPA UV Ionisator luchtreiniger CA-506 filtert microfijne stof- en geurdeeltjes uit de binnenlucht en haalt effectief alle soorten allergenen zoals pollen, huisstof, huisdierschilfers, katten- en honden allergenen, vogelstof van parkieten, papagaaien, kanaries en nare geuren uit de lucht. De CA-506 deactiveert mijten, bacteriën, schimmels en virussen in de lucht. Hierdoor wordt het risico van allergische reacties en het overdragen van bacteriën en virussen tot een minimum gereduceerd.

Professioneel gebruik


De hightech AHAM / CADR gecertificeerde Clean Air Optima® HEPA UV Ionisator luchtreiniger CA-506 is speciaal ontwikkeld voor gebruik in een veeleisend binnenklimaat zoals dat in een professionele omgeving vaak voorkomt. In een aan kritische waarden grenzend binnenklimaat kan in de meeste gevallen alleen een gecertificeerd luchtreinigingsysteem zoals dat van de CA-506 het gewenste en aantoonbare effect sorteren. Deze geavanceerde luchtreiniger kenmerkt zich verder door bediengemak en de lage bedrijfskosten door o.m. gunstige aanschafprijs en lange levensduur van het systeem. Dit perfecte hightech luchtreinigingsysteem CA-506 van Clean Air Optima® is geschikt voor brede toepassing in bedrijven, gastronomie, organisaties, instellingen, gezondheidszorg, onderwijs, musea en banken die in hun gebouwen bewust kiezen voor frisse en schone lucht dat wederom zorgt voor een gezonde werkomgeving en leefklimaat. De HEPA UV Ionisator luchtreiniger CA-506 reduceert en voorkomt de meeste gevolgen van “Sick-Building-Syndrom” en laat kosten dalen die ontstaan door ziekteverzuim en verloren arbeidsuren.

Eigenschappen

Clean Air Optima® HEPA UV Ionisator luchtreiniger CA-506 voor een veeleisend binnenklimaat


•   Voor ruimtes tot 60m² / 150m³
•   AHAM gecertificeerd voor ruimtes tot 20,4m²
•   CADR waarden : 112 (sigarettenrook) - CADR : 131 (stof) - CADR : 123 (pollen)
•   Gecertificeerde filtercapaciteit
•   5 selecteerbare instellingen
•   Ozonvrij DIN EN 60335-2-65
•   Filtertechnologie 6-voudig
•   HEPA- technologie, actiefkool voorfilter, Tio2- fotokatalytisch filter, UVC en Ionisator
•   Tegen allergenen zoals, schimmelsporen, dierhaar allergenen, huisstof, pollen
•   Tegen chemische substanties zoals formaldehyde en vluchtige organische verbindingen (VOC)
•   Tegen geuren van huisdieren, uit de keuken, van verf of muffe geuren
•   Tegen bacteriën en virussen
•   Tegen algemene binnenluchtvervuiling zoals tabaksrook, brandlucht, damp, smog en
     industrievervuiling
•   Digitaal bedieningspaneel
•   Filter Life Monitor
•   Filters vervangen indicator
•   Timerfunctie 8 uur
•   Ultrastil
•   Topdesign
•   Inclusief Nederlandstalige handleiding
•   2 jaar garantie

Technische gegevens

Specificaties


•   Voor ruimtes tot 60m² / 150m³
•   AHAM gecertificeerd voor ruimtes tot 20,4m²
•   CADR waarden : 112 (sigarettenrook) - CADR : 131 (stof) - CADR : 123 (pollen)
•   Filtertechnologie 6 - voudig - zonder uitstoot van ozon
•   Negatieve ionen output > 6.000.000/cm³, Ozonvrij DIN EN 60335-2-65
•   Krachtig TRUE HEPA filter HEPA, filter klasse H13, filteroppervlakte 0,75 m², zuivert micro -
     fijne deeltjes tot 0,3 micrometer (0,3 µm) uit de lucht met 99,97% rendement, Schimmel 100%,
     Tabaksrook 98,90%
•   UVC golflengte 254 nm
•   UVC bereik >12 µW / cm ² (op 1 meter afstand)
•   Ventilator capaciteit tot 220m³/ h
•   Laag geluidsniveau ventilator 20 dB(A) Low, 60 dB(A) HI
•   5 selecteerbare instellingen
•   Timerfunctie 8 uur
•   Stroomspanning AC 220V - 240V / 50Hz
•   Stroomverbruik max. 48 Watt
•   Digitaal bedieningspaneel
•   Filter Life Monitor
•   Filters vervangen indicator
•   Afmetingen 25 x 17 x 55cm
•   Kleuren Donkergrijs / Silver
•   Gewicht 5kg

Garantie


•   2 jaar garantie

Vervangen van filters


De Clean Air Optima luchtreiniger CA-506 is uitgerust met een filter levensduurbewaking welke aangeeft wanneer filters vervangen moeten worden. Bij het vervangmoment geeft de luchtreiniger gedurende 30 seconden een geluidsignaal, waarna het HEPA RESET lampje in de display gaat branden. Vervang de filters volgens onderstaande instructies. Start de luchtreiniger opnieuw door te resetten: steek na vervanging van de filters een penpunt in het HEPA RESET gebied op het bedieningspaneel om het systeem te starten.

Afhankelijk van het gebruik heeft het HEPA filter een levensduur van ca. 6-8 maanden en het actiefkool voorfilter ca. 12 maanden. Filterreiniging: voor een optimaal effect de filters tussendoor maandelijks reinigen (zie handleiding luchtreiniger CA-506 hoofdstuk “Reiniging en onderhoud”).
Tekenen van opgebruikte filters: toegenomen geluidsniveau, afgenomen luchtverplaatsing, verstopt filter en, toegenomen aanwezigheid geurtjes. Wanneer het HEPA filter verandert van kleur, van wit naar grijs of zwart dan moet het filter worden vervangen door een nieuw filter. Als het HEPA filter wit blijft hoeft het NIET vervangen te worden.

1. Schakel het apparaat uit en trek de stekker uit het stopcontact.
2. Druk op de ontgrendelknop en verwijder de achterkap uit het apparaat.
3. Verwijder het gebruikte actiefkool voorfilter uit de achterkap.
4. Verwijder het gebruikte HEPA filter uit de luchtreiniger.
5. Haal de nieuwe filters uit de verpakking en het plastic.
6. Plaats het HEPA filter in de luchtreiniger (let op de pijl op het filter voor de juiste installatierichting).
7. Plaats het actiefkool filter in de achterkap
8. Plaats de achterkap terug en druk deze voorzichtig aan, tot u een klik hoort.

1. Combinatie filter, Origineel TRUE HEPA + Pet Pure Treatment:
TRUE HEPA vangt 99,97% van alle zwevende deeltjes en allergenen zoals huidschilfers van huisdieren, huisstofmijt, pollen, bacteriën en virussen >0,3 micron. Het Pet Pure Treatment (PTT) is een filtercoating waaraan een antimicrobieel middel is toegevoegd om de groei van schimmels, meeldauw en geurveroorzakende bacteriën te remmen op het oppervlak van het filter.

2. Actiefkool voorfilter:
Voorfilter vangt grote stofdeeltjes zoals: pluisjes, haren en huidschilfers van huisdieren.
Actiefkool neutraliseert rook, chemicaliën, gassen en geuren, voorkomt de groei van bacteriën, virussen en schimmels. Het actiefkool voorfilter verlengt de levensduur van het TRUE HEPA filter.
Afhankelijk van het gebruik moeten deze combinatie filters elke 6/8-12 maanden vervangen worden.

UVC Lamp:
De UV lamp van de Clean Air Optima® HEPA UV Ionisator luchtreiniger CA-506 heeft een levensduur van 8000 bedrijfsuren = 1 jaar 24/7 bedrijf. Voor vervanging kunt u de UV lamp bestellen in onze webshop www.cleanair-online.nl onder: Accessoires.
Downloads

Gerelateerde artikelen

Filterset Clean Air Optima CA-506

Geschikt tot: CA-506
Filterset Clean Air Optima CA-506

€ 24,95

Bestellen Meer info

UV-Lamp Clean Air Optima CA-506

Geschikt tot: CA-506
UV-Lamp Clean Air Optima CA-506

€ 16,90

Bestellen Meer info

Wat vinden anderen van de HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-506

dinsdag 2 augustus 2022
5 4 3 2 1
4 / 5
Top apparaat veel plezier van.
maandag 2 mei 2022
5 4 3 2 1
5 / 5
n geweldig stil en mooi apparaat zowel voor de slaapkamer als huiskamer
werkt perfect zeker een aanrader.
zaterdag 19 maart 2022
5 4 3 2 1
5 / 5
Werkt zeer goed in de slaapkamer. Zoon is allergisch voor pollen en hij merkt dat de reactie flink reduceert zodat hij normaal kan leven. Eigenlijk verdient het apparaat 10*
zondag 13 februari 2022
5 4 3 2 1
5 / 5
Na de CA-510pro in de kamer nu deze in de slaapkamer, voldoet prima, doet zijn werk goed????

Bent u tevreden over uw Clean Air Optima product?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf een review3/5
Verzenden

Filterspectrum

Huistofmijt, huisstof en pollen

Allergenen in het binnenmilieu kunnen afkomstig zijn van o.a. huisstofmijten, dieren, schimmels en pollen.

Lees meer

Vogelstof

Bij kanaries, parkieten & Co kunnen vogelmijten tot allergische reacties leiden.

Lees meer

Bacteriën, Virussen

Deactiveren van luchtgedragen micro-organismes zoals bacteriën, virussen, schimmels en sporen.

Lees meer

Sigarettenrook

Hoogefficiënte systemen van Clean Air Optima elimineren tabaksrook.

Lees meer

Nare geuren

Geur kan in de leefomgeving hinder veroorzaken en brengt om die reden ook gezondheidsrisico's met zich mee.

Lees meer

Schadelijke gassen & fijnstof

Fijn stof is een verzamelnaam voor deeltjesvormige luchtverontreiniging die klein genoeg zijn om ingeademd te worden.

Lees meer

Daarom!

 • "Clean Air Optima" Nederlands merk!
 • 20 jaar online specialist in luchtbehandelingssystemen
 • Effectieve producten in hoogwaardige kwaliteit
 • Wereldwijd honderdduizenden tevreden gebruikers
 • Échte vakkundige advisering bel 074 - 2670 145 (09:00 tot 12:30)
 • Online product adviseur, klik hier
 • FAQ - Veelgestelde vragen. klik hier
 • Snel contact. klik hier
 • DIRECT offerte. klik hier
 • Ook in de winkel verkrijgbaar bij Media Markt, Expert, EP, enz... klik hier voor offline store locator